Hyötyä omaan duuniin & karkkikauppafiilis

Hyötyä omaan duuniin

Tällä viikolla tajusin, miten Gitiä voisi käyttää töissä hyödyksi! On nimittäin tosi näppärää, kun voi ”clone” kollegan työstämän tiedoston, tehdä paikallisesti tarvittavat muutokset ja sitten laittaa ”pull” pyynnön, jotta kollega ottaisi minun muokkaaman version alkuperäisen tilalle. Sitäpaitsi, käsittääkseni Git osaisi synkata eri tyyppien tekemät muutokset. Eli tosi tärkeä juttu arjen kannalta – ei tarvi lähetellä tiedostoja meilillä ja ”pull” kommennolla saa aina synkattua uusimman version työstettäväksi. Siinä mielessä Git muistuttaa minua Droboxista ja Google Drivesta. En ihan itsenäisesti onnistunut synkkaamaan Villen laatimaa tiedostoa takaisin hänen repoonsa, mutta Janne otti Team viewerilla etäyhteyden mun koneeseen (sepäs oli jännää!) ja auttoi. Opin samalla paljon, esim uusia komentoja:

  • clone tehdään vain aluksi, myöhemmin komento on ”pull”
  • ”cd” komennolla päästään yksi taso ylemmäs
  • ”diff” difference
  • ”pwd” print working directory
  • ”status” näyttää tilanteen, esim modified jos olet muokannut
  • ”add” lisää uuden tiedoston
  • Komentoja ja Gitiä harjoitellessa tämä sivu tulee tarpeeseen!

Gitin käyttö tiimin kanssa vaikuttaa tosi näppärältä, katsotaan opinko käyttämään sitä arjessa niin hyvin, että korvaisi meilillä lähetettävät tiedostot. Olin ihastunut siihen, että tiettyjä repoja voi jakaa yhteistyöalustaksi, eikä kaiken tarvitse olla julkisesti jaossa. Monipuolisia mahdollisuuksia.

Visuaalisesti viehättävää

Minulle esteettisyys on tärkeää! Pidän sivuista, asioista ja rakenteista, jotka ovat kauniita ja selkeitä. Aiemmin harjoittelin HTML ja vähän CSS, mutta tuotokseni eivät ole vielä olleet kovin kauniita. Tällä viikolla opin muuten, ettei minun kannattaisi tehdä HTML:n sekaan niitä style-muutoksia – on nimittäin helpompaa päivittää kaikki kerralla erilliseen CSS-tiedostoon. Kiitos Laurille vinkistä! Olin tosi innoissani Bootstrapin valmiista pohjista

Tässä esimerkki Koodaustunti -sivusto on rakennettu tuollaiselle pohjalle. Tutustuin sivuston koodiin painamalla ctrl + u. Tällä tavoin voi oppia tosi paljon! Käytännön esimerkki Javascriptin käytöstä (automaattisesti päivittyvät luvut sivustolla) ja kiinnostuin jQuerystä Tältä sivun koodi näyttää – paljon havainnoitavaa! (Olin iloinen-järkyttynyt-hämmästynyt-eioototta, että opin vasta nyt kurkkaamaan, ”mitä sivu on syönyt”. Sehän on tosi tarpeellinen taito, jos vaikka yrittää keksiä, misi jokin päivitys menee mönkään. Normaalilla sivustn päivityseditorillahan ei nähdä yhtä tarkasti sisältöjä!)

Koodaustunti.fi

Karkkikaupassa valinnan vaikeus

Mulla on fiilis, että koodiharrastukseni myötä olen karkkikaupassa ja on valinnan vaikeus. Niin paljon siistejä, superjänniä juttuja, kysymyksiä ja innostavia asioita. Ihanaa oppia uutta. <3

Tuo koodaustunti on muuten huippu juttu! Toivottavasti mahdollisimman moni opettaja rohkaistuu lähtemään mukaan oman ryhmänsä kanssa. Aloittaminen lienee hankalinta! Tässä inspiroiva esimerkki 4-vuotiaan tytön ensiaskeleista rohkaisemaan mukaan! :)

Tämänkin viikon päätteeksi on todettava: Onnea on laaja ystävä- ja tuttavapiiri, josta löytyy apua aloittelevalle ohjelmoijalle :) Kiitos keskusteluista ja avusta!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s