Piristystä esityksiin!

Ope tai luennoitsija: Jos ikuinen PowerPoint puuduttaa, kokeile jotain muuta!

Vaikka PowerPoint taipuu moneen (kielten opetuksessa esim äänen lisäminen on pop!), ei se ihan joka tilanteessa ole paras työkalu. Jos teetät opiskelijoilla esityksiä, selostuksia ja esitelmiä, mitä jos antaisit vapaasti valita, millä ohjelmalla esitys tehdään?

Lähinnä PP:tä on varmaan Googlen esitystyökalu. Sinne on helppo upottaa linkit, videot ja muut vinkit. Jakamisen helppous!

Prezi jakaa mielipiteitä. Osa väittää tulevansa huonovointiseksi zoomailusta, minulle se sopii ja on kivan liikkuvaista! http://prezi.com

Haiku on ihanan ytimekästä ja kuvaava kerrontaa. Sopii myös pecha kucha -henkisesti käytettäväksi, suullisen kielitaidon treenaamiseen esimerkiksi. Valmiit kuvat CC-lisensseillä. Helppo jakaa!

http://www.haikudeck.com/p/2vtfZIhVn3/embracing-the-whole-teacher

Jos teen verkkoluennon, käytän yleensä Adobe Connect Prota (ACP) tai Explain Everythingiä, joka yksinkertaisuudessaan viehättää! EE:n tyyppinen Explain a website -sovellus on muuten nerokas työkalu kun täytyy ohjeistaa opiskelijoita oppimisalustan käytössä / ilmoittautumaan kursseille. Superhelppo käyttää!

Monet opiskelijat rakastavat tehdä animaatioita tai videoita ja kertoa niin tarinaa! Loistava tapa sekin. Esimerkkinä iPadille: iMovie, PuppetPals, SonicPics ja PC-maailmaan myös http://goanimate.com

Pöytäkoneilla kuvilla ja vähän tekstiä lisäämällä saa tehtyä kivoja videoklippejä, Windowsin elokuvatyökalu on yksinkertainen mutta toimiva.

Millaisia ohjelmia sinä käytät opetuksessa / luennoidessa?20130926-194451.jpg

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s